45-ste cursus Madonna di Campiglio

"Restaureren met visie"

19 tot 26 januari 2019

Drs. Erik-Jan Muts

Inhoudelijke omschrijving

Het maken en communiceren van een behandelplan staat aan de basis voor succesvolle tandheelkundige zorg op de lange termijn. Tand- voor tandheelkunde of onbedoelde verzekeringskunde kan leiden tot ongewenste problemen. Hoe kan ik mijn cases documenteren en communiceren? Hoe start ik een uitgebreide restauratieve behandeling? Eenmaal in zo’n behandeling zit het success hem soms ook in de details. Veel handige tips en tricks over de behandeling van (lokale) slijtage, het aanbrengen van cofferdam en het indirect restaureren zullen de revue passeren. Het verwijderen van witte vlekken in de esthetische zone, werkt dat nou echt? En wat is de crux?

Programma onderdelen

- Communicatie en documentatie van tandheelkundige problematiek.

- Tips & tricks voor het toepassen van cofferdam.

- Het maken van een functioneel en esthetisch behandelplan.

- Behandeling van (lokale) slijtage.

- Het uitvoeren van een uitgebreid restauratief plan.

- Het verwijderen van witte vlekken op voortanden.

Leerdoelen

1. Kennis hebben van de verschillende mogelijkheden tot communicatie en documentatie in de praktijk.

2. Kennis hebben hoe cofferdam in moeilijke situatie toe te passen.

3. Kennis hebben van het opstellen van een complex restauratief behandelplan.

4. Kennis hebben van verschillende behandelopties voor slijtage.

5. Kennis hebben van verschillende stappen van een uitgebreid restauratief plan.

6. Kennis hebben van het behandelen van witte vlekken in de esthetische zone.

 

Erik-Jan Muts voltooide in 2013 zijn studie tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en is sindsdien werkzaam in de familiepraktijk MP3 Tandartsen te Apeldoorn. Tevens heeft hij ruim 2 jaar gewerkt bij Beekmans Tandartsen te Laren. Hij specialiseert zich met name in de restauratieve en reconstructieve tandheelkunde. In 2013 won hij de 3M Espertise Talent Awards met het ‘Digitaal Rehabilitatie Concept’ vanuit de Universiteit van Groningen. Erik-Jan geeft met enige regelmaat lezingen in binnen- en buitenland. Zijn artikel ‘Tooth Wear: A Systematic Review of Treatment Options’ ontving in 2015 de Glen P. McGivney Scientific Writing Award voor beste systematische review in 2014.

Erik-Jan is bestuurslid van de Dutch Academy of Esthetic Dentistry , is actief lid van de Associatie Nederlandse Tandartsen en oprichter van Dutch Dental Concepts.